Miss Montreal

Miss Montreal + Hannah Mae

Voor het TV programma Beste Zangers seizoen 2020 koos Miss Montreal het in Nederland onbekende nummer Door De Wind, van Stef Bos’ livealbum Stad En Land. Dat lied zong hij in 1995 tijdens zijn theaterprogramma. Het lied was echter nog ouder.

Stef Bos schreef het eind jaren 80 voor zijn moeder Nellie die aan borstkanker leed en daar later, in 1998, aan is overleden.

De uitvoering van Miss Montreal begon ingetogen. Halverwege het eerste couplet evolueerde haar versie echter tot een rauwe powerballad die tijdens het refrein tot een apotheose kwam. Met haar uitvoering ontroerde ze niet alleen Stef Bos, maar ook de andere deelnemers en de honderdduizenden kijkers. “Weet je wat jij net hebt gedaan? Jij hebt een liedje uit een gevangenis gehaald,” concludeerde Stef Bos na afloop van haar optreden.‘Door De Wind’ kwam een week later al binnen in de Top 40 groeide uit tot een dikke top 3-hit en werd zelfs de grootste hit uit de carrière van Miss Montreal.

Wanneer Miss Montreal op het podium staat is één ding zeker: er moet gedanst worden. De band met Sanne Hans als frontvrouw barst van de energie en staat garant voor een ijzersterke live performance. De band kan leunen op een lange reeks hitsingles met ‘Just a flirt’, ‘Hoe’ en ‘Door de wind’ en ‘Till the sun comes up’.

Locatie: Openluchttheater Lochem
Datum: 26 Augustus 2023
Support: Hannah Mae
Poort open: 19.00 uur
Aanvang support: 20.00 uur
Aanvang Miss Montreal: +-20.45 uur

Ticketprijs: € 37,50 excl. servicekosten


Tickets